«Το Χαμόγελο του Παιδιού» 12/7

Νέο κρούσμα οικονομικής εκμετάλλευσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Νέα Σμύρνη!

Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται ευαισθητοποιημένους πολίτες και συγκεντρώνουν χρήματα με το πρόσχημα της υποστήριξης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Αυτή τη φορά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μια κυρία, περίπου 60 ετών, με καστανόξανθα μαλλιά, μετρίου αναστήματος και ελληνικής καταγωγής εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα, διενεργώντας έρανο. Η κυρία φοράει πλαστικοποιημένη κάρτα με την επωνυμία του οργανισμού κι έχει στην κατοχή της ένα μπλοκ αποδείξεων και κάποια φυλλάδια.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει, ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε πωλήσεις ή να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με το λογότυπο του Οργανισμού. Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιείται το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού καθώς και λεπτομερής οικονομικός απολογισμός του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό, στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»  facebook
12/7/2016


Αρχαία Κόρινθος: Στο δρόμο 40 παιδιά και 30 εργαζόμενοι απο το Χαμόγελο του Παιδιού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αρχαία Κόρινθο πραγματοποιεί την Δεύτερα 4 Ιουλίου ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Όπως καταγγέλλεται σε σχετική ανακοίνωση του, τα 40 παιδιά που φιλοξενούνται σε οίκημα της περιοχής κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο γιατί τους γίνεται έξωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σας καλούμε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00 στο Σπίτι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθο σε μία Συνάντηση ενημέρωσης, διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στα 40 παιδιά που έχουν βρει στο Σπίτι μία πραγματική οικογένεια («Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει τη γονική τους μέριμνα) και στα 30 άτομα εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που εργάζονται στο Σπίτι και σήμερα κινδυνεύουν αναίτια να απομακρυνθούν βίαια!
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002 λειτουργεί το Σπίτι για παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας στην Αρχαία Κόρινθο, σε οίκημα που παραχωρήθηκε για αόριστο χρόνο στον Οργανισμό μας από την ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κιβωτός των Παιδιών» καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που την εκπροσωπούσαν (η οικογένεια Κρατζ και ο Φίλιπ Λάρσεν).
Εξ αρχής και μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει τηρήσει στο ακέραιο τους όρους όπως περιγράφονταν στη Σύμβαση χρησιδανείου αορίστου χρόνου.
Ωστόσο το 2006 η ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κιβωτός των Παιδιών» επικαλούμενη εργασίες που έχουν γίνει στο οίκημα για τις οποίες αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προγενέστερα ενημερωθεί και οι οποίες ήταν απαραίτητο να γίνουν προς όφελος των παιδιών και των εργαζομένων καθώς και της συντήρησης του οικήματος και του περιβάλλοντος χώρου (τοποθέτηση ψυγειοκαταψύκτη, κατασκευή μανδρότοιχου κ.α.) με αγωγή της ζήτησε την απομάκρυνση του Οργανισμού μας άρα και των παιδιών που μεγάλωναν σε αυτό καθώς και των εργαζομένων.
Το 2010 το οίκημα μεταβιβάστηκε στη σουηδική μη κερδοσκοπική εταιρεία International Children’s Ark Foundation με έδρα τη Σουηδία, εκπροσωπούμενη ωστόσο από τα ίδια φυσικά πρόσωπα (την οικογένεια Κρατζ και τον Φίλιπ Λάρσεν) και με ακριβώς τους ίδιους σκοπούς με την ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία! Σε συνέχεια αυτού η σουηδική εταιρεία χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα και καταχρηστικά άσκησε αγωγή στον Οργανισμό μας, ζητώντας το ακίνητο.
Η αγωγή εκδικάστηκε από το Πρωτοδικείο Κορίνθου, το οποίο έκρινε την καταγγελία που έλαβε ο Οργανισμός, ως καταχρηστική και έτσι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέμεινε στην Αρχαία Κόρινθο.
Ακολούθησε έφεση στην παραπάνω απόφαση και σήμερα βίαια και αναίτια «πετάνε» στο δρόμο τα 40 παιδιά και τους 30 εργαζόμενους στο Σπίτι του «Χαμόγελου» στην Αρχαία Κόρινθο.
Η απόφαση του Εφετείου στάθηκε στο γεγονός ότι το ακίνητο έχει πλέον μεταβιβαστεί στη σουηδική μη κερδοσκοπική εταιρεία International Children’s Ark Foundation με έδρα τη Σουηδία και δεν ανήκει πλέον στην ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κιβωτός των Παιδιών» με την οποία είχε συνάψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τη Σύμβαση Χρησιδανείου το 2002.
Για μία ακόμα φορά τονίζουμε ότι οι δύο εταιρείες εκπροσωπούνται από τα ίδια φυσικά πρόσωπα (την οικογένεια Κρατζ και τον Φίλιπ Λάρσεν) και επιτελούν ακριβώς τους ίδιους σκοπούς!
Η οικογένεια του «Χαμόγελου» ωστόσο θα συνεχίσει να παλεύει για τα παιδιά και τους εργαζόμενους στην Αρχαία Κόρινθο, επιφυλασσόμενο παντός νομίμου δικαιώματός του.
Σήμερα, 14 αυτά χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας, στο Σπίτι βρήκαν μία πραγματική οικογένεια 121 παιδιά θύματα Κακοποίησης, με τα 81 παιδιά να έχουν πλέον ενηλικιωθεί και να προχωρούν στη ζωή τους έχοντας πάντα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα τους και τα 40, ηλικίας από 2,5 έως 18 ετών, να μεγαλώνουν σήμερα στο Σπίτι. Σταθερά δίπλα στα παιδιά βρίσκονται τα 30 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και όλη η τοπική κοινωνία που από την πρώτη στιγμή καλωσόρισε και υποστήριξε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τη δράση του στην περιοχή!
Σήμερα στο πλαίσιο δικαστικής διαμάχης που έχει ξεκινήσει από το 2006 ζητείται ουσιαστικά η παύση λειτουργίας του Σπιτιού και η εκδίωξη των παιδιών και των εργαζομένων.
Ζητάμε την παρουσία όλων την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00
στο Σπίτι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθο
για να προασπίσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα των παιδιών
για ένα ασφαλές μέλλον!
30/6/2016

 

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας προσκαλεί στη 2η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη!ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη, 14 Απριλίου 2016

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας προσκαλεί στη 2η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη: 22-24 Απριλίου στη ΔΕΘ HELEXPO, περίπτερο 16

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά την Μεγάλη Γιορτή για τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη, από τις 22 έως τις 24 Απριλίου, στο εκθεσιακό κέντρο ΔΕΘ HELEXPO, 10:00-21:00, με ελεύθερη είσοδο!

● Παιδότοπος, κλόουν, ξυλοπόδαροι, Μάγοι & Ταχυδακτυλουργοί, Face painting, Zumba για μικρούς και μεγάλους, ζαχαροπλαστική με «χαμογελαστά μπισκότα», παράσταση Καραγκιόζη, παραμυθάδες, παιδικές χορωδίες, συναυλίες και πολλές ακόμα εκπλήξεις & events!
● Δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά στο κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης»
● Διαδραστικές παρεμβάσεις για παιδιά στο Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «Οδυσσέας» για να ταξιδέψουμε με ασφάλεια στον κόσμο της τεχνολογίας.
● Σεμινάρια πρώτων βοηθειών για παιδιά και περιποίησης παιδικού τραύματος
● Παρουσίαση όλων των δράσεων του οργανισμού

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά σε κρίση στην Ελλάδα και για τα παιδιά πρόσφυγες μετανάστες.

Σας περιμένουμε όλους ώστε να γνωρίσετε από κοντά τις δράσεις του οργανισμού και να ταξιδέψουμε σε κόσμους «μαγικούς» με μόνη προϋπόθεση …το παιδικό Χαμόγελο!
 
   «....γιατί όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο....»
από το Ημερολόγιο του ιδρυτή μας Ανδρέα  Γιαννόπουλου
  

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 2310 250160


Μόλις μία εβδομάδα αντέχει το «Χαμόγελο του Παιδιού»


 Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται το Χαμόγελο του Παιδιού, ένας από τους πιο γνωστούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα με έντονη δράση στον χώρο της στήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστα Γιαννόπουλο, τα ταμειακά διαθέσιμα του οργανισμού επαρκούν για μόλις μία εβδομάδα. «Αν δεν γίνει κάτι γρήγορα, δεν θα μπορούμε να συνεχίσουμε», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, όπου έγινε ένας μικρός απολογισμός των δράσεων του α” εξαμήνου.

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι προς το παρόν υπάρχει επάρκεια τροφίμων και εφοδίων στα 14 σπίτια που διατηρεί σε ολόκληρη την Ελλάδα το «Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τις χορηγίες εταιρειών και ιδιωτών τόσο σε είδος όσο και σε χρήματα. «Μαζί με την κοινωνία που στραγγαλίστηκε, στραγγαλίστηκε και το Χαμόγελο του Παιδιού», τόνισε ο πρόεδρος του οργανισμού.
Οσον αφορά τα χρήματα που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία, ο κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός του 2015 είναι ύψους 13 εκατ. ευρώ, δηλαδή απαιτούνται λίγο πάνω από 1 εκατ. ευρώ τον μήνα, ενώ πρόσθεσε ότι μόλις το 11% είναι διοικητικά έξοδα.
Μέσα στο 2015, το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρείχε υποστήριξη σε 60.084 παιδιά και τις οικογένειές τους, ενώ τα αιτήματα έχουν αυξηθεί. Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς:

• 299 παιδιά μεγαλώνουν στα 11 σπίτια πανελλαδικά.
• 70 νέα αιτήματα για τη φιλοξενία 103 κακοποιημένων παιδιών, εκ των οποίων 17 μεγαλώνουν στα σπίτια του οργανισμού.
• 49 παιδιά υποστηρίζονται στα τρία σπίτια ημερήσια φροντίδας, με τους γονείς τους να δέχονται υποστήριξη για να ανταποκριθούν στον ρόλο τους. Το 80% των παιδιών βρίσκεται στα σπίτια αυτά λόγω κοινωνικών και οικογενειακών προβλημάτων.
• 10.619 παιδιά καλύφθηκαν σε μηνιαία βάση όσον αφορά τρόφιμα, σχολικά, παιχνίδια, υπηρεσίες υγείας μέσω των κέντρων στήριξης. Από αυτά 1.930 υποστηρίχθηκαν για πρώτη φορά.
• 27.131 μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συμμετείχαν σε 554 διαδραστικές παρεμβάσεις σε σχολεία όλης της Ελλάδας.
• 1.965 άτομα πραγματοποίησαν συνεδρίες με τους ψυχολόγους του οργανισμού.
• Η Γραμμή SOS 1056 δέχτηκε 135.197 κλήσεις (751 κλήσεις/ημέρα), με το 36% να αφορά σε καταγγελίες για παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο.
• 87 παιδιά βρέθηκαν σε άμεσο κίνδυνο, τα 69 από αυτά μέσα στο σπίτι τους και για όλα πραγματοποιήθηκε άμεση παρέμβαση.
• Υπήρξαν καταγγελίες κακοποίησης για 811 παιδιά, με τον αριθμό να είναι αυξημένος κατά 48% σε σχέση με το α” εξάμηνο του 2014.
• 596 παιδιά με προβλήματα υγείας βρήκαν λύσεις με την κάλυψη των αναγκών τους. Τα αιτήματα που καλύφθηκαν ανέρχονται σε 2.447.
• 690 νεογνά και παιδιά διακομίστηκαν με τις κινητές ιατρικές μονάδες εντατικής θεραπείας, ανταποκρινόμενες σε συνολικά 1.596 σήματα.
• 8.963 παιδιά εξετάστηκαν στις τρεις μονάδες προληπτικής ιατρικής.

altsantiri
22/7/2015

Το Γύθειο καλωσορίζει το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Παραδίδεται το οίκημα εντός οικοπέδου 15 στρεμμάτων, που ανήγειρε ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος και ο αρχιμανδρίτης Ανδρέας Μπολοβίνος, με δικά τους έξοδα, για το “Χαμόγελο του Παιδιού”.
 
Το Μανιάτικης αρχιτεκτονικής οίκημα παραχωρείται δωρεάν στη μνήμη των γονέων των δωρητών, στον Οργανισμό για την αξιοποίησή του προς όφελος των παιδιών.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο νέο αυτό χώρο στα Καλύβια Γυθείου, στις 6.30΄ το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουλίου.

ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
17/7/2015
 ******* Εκφοβισμός, ένα φαινόμενο εντός και εκτός σχολείου

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων


******

Πρόσεχε τις παρέες σου!!!


Πόσες φορές έχουμε όλοι ακούσει από τους γονείς μας αυτή τη φράση;

Πόσοι από εμάς τη λάβαμε υπόψη μας;

Κάποιοι σίγουρα ναι, κάποιοι πάλι όχι....

Πρόσφατα δεχτήκαμε μια κλήση στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα παιδιά 116000»,  για ένα κορίτσι 13 ετών, το οποίο έφυγε από το σπίτι της. Οι γονείς επαναλάμβαναν τη συγκεκριμένη φράση, λέγοντας ότι «έμπλεξε με κακές παρέες».

Πολλοί κίνδυνοι – όπως και σε κάθε περίπτωση που ένα παιδί είναι μακριά από την οικογένειά του – από την πρώτη όμως στιγμή φάνηκε ότι πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση!

Τι αναζητούσε η μικρή; Έψαχνε διεξόδους, έψαχνε να βρει κάτι ή κάποιον που θα της δείξει ότι η ζωή είναι πιο όμορφη μακριά από την οικογένεια της; Και για  ποιο λόγο ένα παιδί αυτής της ηλικίας να θέλει να φύγει από το σπίτι του;

Πολλά ερωτήματα.... έχουν όμως απαντήσεις;

Η συγκεκριμένη περίπτωση περιείχε μια σχέση με περίπου συνομήλικό της, περιείχε ουσίες και ότι αυτό συνεπάγεται. Γονείς που ανησυχούσαν και γονείς που είχαν τη διάθεση να βοηθήσουν το παιδί τους. Ευτυχώς άμεσα έληξε η ανησυχία όλων καθώς η μικρή βρέθηκε και ήταν καλά στην υγεία της.

Ένα παιδί που δεν έφυγε πρώτη φορά από το σπίτι του και αν δεν προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε δε θα μείνει για πολύ καιρό στο σπίτι του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι δίπλα σε  αυτήν την οικογένεια, για να βοηθήσει να βρεθεί η ισορροπία που χάθηκε....